"Minimala de ciuperci": retzeta sigura!
Reteta, care porneshte o mica serie de retzete practice, este destinata oamenilor care trec de fazele cu supe, si alte cacaturi la punga, si se hotarasc sa se invarta prin bucatarie.
Ingrediente:
-1 conserva mica de ciuperci(jeco e ok, nu-ti scrashnesc dintziide la nisipu' din ele, si e numai 24 de mii)
-1 smantana de 25% (milli merge, altzi 25 de mii)
-1 ceapa mijlocie (vreo 3mii)
-3,4 catzei de usturoi (500) *preturi afishate in lei vechi
-faina (15 mii kila)
-ulei (31 mii litra)
-condimente dupa gust(sare, marar,patrunjel uscat...)
Luam ceapa, o taiem marunt, la fel si usturoiul. Punem ulei in cratitza, nu mai mult decat trebuie, adika sa le cuprinda. Dam drumul la masina de gatit, flacara mica. Frigem astea pana se face usturoiul maro deschis(ala e primul care se frige), apoi punem o lingura de faina, amestecam sa nu se prinda de fundul oalei. In scurt timp acest amestec se va omogeniza, si atunci vom lua ciupercile, de pe care am scurs plusul de zeama(nu lashi zeama in conserva decat putina), si le adaugam. Se pune la fiert, iar cand incepe sa clocotesca, dar si pana atunci amestecam. Cand incepe sa se ingroashe, adaugam jumatate din smantana(restul se poate pune deoparte). Se mai lasa la fiert 2 minute aprox., intre timp se amesteca, iar dupa alea 2 minute se ia de pe foc.
"Minimala de ciupeci" se poate servi cu carne pane, sau alte chestiuni prajite. Se poate servi si cu cartofi pai...
Va urez pofta buna!
Ingrediente:
-1 conserva mica de ciuperci(jeco e ok, nu-ti scrashnesc dintziide la nisipu' din ele, si e numai 24 de mii)
-1 smantana de 25% (milli merge, altzi 25 de mii)
-1 ceapa mijlocie (vreo 3mii)
-3,4 catzei de usturoi (500) *preturi afishate in lei vechi
-faina (15 mii kila)
-ulei (31 mii litra)
-condimente dupa gust(sare, marar,patrunjel uscat...)
Luam ceapa, o taiem marunt, la fel si usturoiul. Punem ulei in cratitza, nu mai mult decat trebuie, adika sa le cuprinda. Dam drumul la masina de gatit, flacara mica. Frigem astea pana se face usturoiul maro deschis(ala e primul care se frige), apoi punem o lingura de faina, amestecam sa nu se prinda de fundul oalei. In scurt timp acest amestec se va omogeniza, si atunci vom lua ciupercile, de pe care am scurs plusul de zeama(nu lashi zeama in conserva decat putina), si le adaugam. Se pune la fiert, iar cand incepe sa clocotesca, dar si pana atunci amestecam. Cand incepe sa se ingroashe, adaugam jumatate din smantana(restul se poate pune deoparte). Se mai lasa la fiert 2 minute aprox., intre timp se amesteca, iar dupa alea 2 minute se ia de pe foc.
"Minimala de ciupeci" se poate servi cu carne pane, sau alte chestiuni prajite. Se poate servi si cu cartofi pai...
Va urez pofta buna!
0 Comments:
Post a Comment
<< Home