Ciorba de legume "Standard"
Iarashi ceva util, pentru oameni cu nu prea mult timp liber de petrecut prin bucatarie.
Ingrediente:
-zarzavaturi taiate "la punga", din piatzu' mare(10.000 punga[morkow, pastarnak, ceva foi de patrunjell])
-o ceapa mijlocie
-3 catzei de usturoi
-1 cartof
-un pumn de paste fainoase
-ulei
-vegeta, sau cub de supa(1 lingura, sau 1 cub+sare daca e nevoie)
Tai ceapa marunt, la fel si usturoiul, iei zarzavatu', si il bagi in labosha cu ulei. Nu pui mai mult ulei, decat e nevoie(sa le cuprinda), dai drumu' la aragaz, le dinstuieshti pana se veshtejesc. Sa nu se arda trebuiesc amestecate(sub capac merge mai bine). Cand sunt deja bine veshtejite bagi cartoful taiat in bucatzi, adaugi vegeta, sau arunci cubul in oala(labosha), dupa care torni apa pana sus(1,5; 2L). Lashi la fiert, si cand se fierb cartofii pe jumate, arunci un pumn de paste fainoase. Lashi la fert pana se fierb pastele, apoi stingi aragazul. Tai patrunjelul, si il arunci in oala.
Supa standard a doua zi e cea mai gustoasa, sau cel putzin dupa ce s-a racit o data, pentru ca se intrepatrund gusturile.
Pofta buna baietzi si fete!
Ingrediente:
-zarzavaturi taiate "la punga", din piatzu' mare(10.000 punga[morkow, pastarnak, ceva foi de patrunjell])
-o ceapa mijlocie
-3 catzei de usturoi
-1 cartof
-un pumn de paste fainoase
-ulei
-vegeta, sau cub de supa(1 lingura, sau 1 cub+sare daca e nevoie)
Tai ceapa marunt, la fel si usturoiul, iei zarzavatu', si il bagi in labosha cu ulei. Nu pui mai mult ulei, decat e nevoie(sa le cuprinda), dai drumu' la aragaz, le dinstuieshti pana se veshtejesc. Sa nu se arda trebuiesc amestecate(sub capac merge mai bine). Cand sunt deja bine veshtejite bagi cartoful taiat in bucatzi, adaugi vegeta, sau arunci cubul in oala(labosha), dupa care torni apa pana sus(1,5; 2L). Lashi la fiert, si cand se fierb cartofii pe jumate, arunci un pumn de paste fainoase. Lashi la fert pana se fierb pastele, apoi stingi aragazul. Tai patrunjelul, si il arunci in oala.
Supa standard a doua zi e cea mai gustoasa, sau cel putzin dupa ce s-a racit o data, pentru ca se intrepatrund gusturile.
Pofta buna baietzi si fete!
2 Comments:
gata cu blogul?
nu, acuma...
Post a Comment
<< Home